Ewers sortbroget malkekvæg

Non GMO Kvægfoder

Ewers Non GMO kvægfoder er fremstillet af kvalitetsråvarer, der giver en høj produktionsværdi.

Non-GMO mineraler
Vælger du Brødr. Ewers A/S som leverandør af kvægmineraler, er du sikker på at der leveres en v-log certificeret vare. Uanset om du vælger en typemineral eller en specialtilpasset gårdmineral.
Fodringsmæssigt kan du med fordel revurdere om du stadig bruger den rigtige mineralblanding, og måske er det også på tide at se på alternative løsninger såsom, gær, slow release urea m. flere.

Ønsker du et service eftersyn af mineraltildelingen til dine køer og kvier, hjælper vi ved Brødr. Ewers A/S gerne.
Ved spørgsmål kontakt din produktkonsulent.

Se vores film:
Med Brødr. Ewers på arbejde. Er du klar til Non GMO?

Toastede Hestebønner

På grund af høje proteinpriser stiger interessen for at bruge alternative proteinkilder. Især prisen på Non-GMO soja er meget høj og økologiske sojakager er umulige at skaffe, hvilket bl.a. skyldes omlægningen til Non-GMO produktion og efterspørgslen fra økologiske mælkeproducenter.

Brødr. Ewers A/S har arbejdet på at finde alternative proteinkilder, der kan erstatte soja og dets høje AAT indhold.

Løsningen er toastede hestebønner og majsgluten 60%.
Vi toaster hestebønnerne på en ny måde, hvorved der opnås en mere effektiv og ensartet toastning. Dette giver en forbedret proteinfordøjelighed, som medfører et øget indhold af AAT. Herved opnår vi et proteinindhold på 275,4g/kg TS og et AAT indhold på 156 g/kg TS.

I dag sælger Brødr. Ewers A/S toastede hestebønner og majsgluten i kraftfoderblandinger til konventionelle kvægbesætninger og knuste toastede hestebønner til økologiske kvægbesætninger.

Erfaringer fra 4 landmænd der benytter toatede hestebønner:

Jan Dahlmann, Bredebro, Sønderjylland, 180 køer:
”Prisen var den afgørende faktor for mig, i forbindelse med skiftet fra soja til Proteinmix 4. Skiftet har ikke betydet noget for ydelsen, så i sidste ende har det betydet en besparelse. Samarbejdet med Carsten (fra Brødr. Ewers A/S) beror på gensidig tillid, og når han siger der skal handles så stoler jeg på dette. 19 ud af 20 gange har han ret.”

Mand i kvagstald, ewers

Jens Peter Skovsgaard, Toftlund, Sønderjylland, Økologisk landbrug:
”Fremover skal soja fra Kina udfases. Vi satser derfor på toastede hestebønner. Efter at have afprøvet det i 2 måneder oplever vi kun positive tendenser. Mælkesammensætningen er blevet forbedret, både fedt% og protein%. På trods af, at det kræver lidt større mængder foder, har det i sidste ende haft en positiv effekt på økonomien."

Mand i kvægstald, ewers, økologisk

Karsten Olsson, Hyldebrandsgård, Rønne på Bornholm, 150 årskøer
Karsten udtaler: ”Vejen frem er at droppe sojaskråen”. Karsten ligger blandt de højst ydende malkekvægs besætninger på Bornholm og har fodret med EW NG Proteinmix 4 i tre måneder. Køerne har holdt det høje ydelsesniveau som altid og er fuldt ud tilfreds med foderet. Samtidig sætter Karsten pris på sammenarbejdet med Brødr. Ewers A/S som også har sørger for en god afdækning af foder på de rette tidspunkter.

Mand i kostald, ewers

Kurt Hansen, Gildesgård, Åkirkeby på Bornholm, 620 årskøer
Kurt udtaler: "Når vi på Gildesgård har valgt Brødr. Ewers A/S, som vores foretrukne foderleverandør, er det bl.a. på grund af den ensartethed der er på foderet fra gang til gang. Der bliver ikke ændret i min kraftfoderblanding uden min eller min foderkonsulent er inde over, det handler om tillid og troværdighed overfor vores foderleverandør. Samtidig bliver der altid ydet en stor service fra alle til at få varerne frem til aftalt tid, hvilket giver tryghed i hverdagen.”

Mand i kvægstald, bornholm, ewers

Scroll to Top