Skip to main content

Færdigfoder / Fravænnings- og smågrisefoder

Fodring af smågrise, hver eneste gris tæller

Med stigende krav og fokus på sundhed samt reduktion af antibiotika og udfasning af medicinsk zink, har vi tilpasset og sammensat vores fravænnings- og smågrisefoder, så grisen sikres en god og problemfri start.

Der er antistoffer i soens mælk, som pattegrisen mister beskyttelse af når den fravænnes. Det gør smågrisene mere modtagelige over for sygdomsfremkaldende bakterier, typisk e-coli. En sund tarmflora er afgørende for grisens sundhed. Vi sigter derfor efter at styrke grisens tarmflora ved at øge og opformere de gavnlige bakterier i grisens tarm. Dette styrker og udvikler tarmtrævlerne (villi), som øger optaget af næringsstoffer og dermed sikrer at grisen får et højere foderoptag og dermed opnår en høj daglig tilvækst.

Vores populære fravænningsblanding Topstart er tilpasset fravænning uden medicinsk zink med en Topstart Soft version. Du får en blanding, som fortsat sigter efter den gode foderudnyttelse, dog med tanke på grisens sundhed:

  • 3,5 mm granulat da struktur og granulering i afprøvning har vist lavere diarrefrekvens end pelletering.
  • Fibre i form af EP100i, hvedeklid og roepiller som fremmer produktion af mælkesyrebakterier i grisens tyktarm.
  • 0,5% Benzoesyre, 1% Calciumformiat, ca. 0,8% mælkesyre fra fermenterede råvarer. Tilsætningen af syre er med til at stabilisere maven og tarmen.
  • Højt indhold af kvalitetsprotein fra kartoffelprotein og sojakoncentrat.
  • 50% organisk zink og 50% mikroindkapslet zink i form af jern-fumerat.
  • Entera-Nova 400 som er et mix af kort- og mellemkædede fedtsyrer, som er kendt for deres antibakterielle effekt.
  • InflaMove som virker antiinflammatorisk og smagsfremmende pga. æsteriske olier, som er gode i kombination med organiske syrer.
  • Gærprodukter i form af Actisaf, som er levende gærceller, og TechnoYeast, som er hydrolyseret gær. TechnoYeast er smagsfremmende, da den bidrager med umami smag udover at det er en god kilde til protein og aminosyrer.
  • Mycofix Plus 5.E for at binde og reducere eventuelle toksiner.

Vores Growright med et højt indhold af mælkeprodukter anbefales til grise med fravænningsvægt 5-6 kg. Den er ligeledes opdateret på samme punkter som Topstart Soft, så grisen er understøttet bedst muligt til fravænningen.

Du finder produktkort for Topstart Soft HER

Du finder produktkort for Growright HER

Til tidlig opstart med fodring af pattegrisen i farestalden og til fravænning af de mindste grise kan vores Complete koncept også være en oplagt løsning.

Complete blandinger. Complete serien er designet til at hjælpe pattegrisen med enzymtræning og dermed få løftet fravænningsvægten. Sortimentet findes både med og uden blodplasma samt i en Safe version målrettet fravænning uden medicinsk zink. Blandingerne indeholder store andele skånsomme og let fordøjelige råvare som mælkepulver, fiskemel, kartoffelprotein koncentrat, samt probiotika og novo nutri syre.

Se vores sortiment af fravænningsfoder - og smågrisefoder. Klik her.

Klimastald 9-30 kg

Vores fodersortiment til grise i klimastalde er tilpasset grisens behov fra 9 til 30 kg, og er sammensat så grisene opnår en høj tilvækst med et lavt foderforbrug. Generelt leveres blandingerne med 0,5% benzosyre, og er nøje afstemt med letfordøjelige kvalitetsråvare som kartoffelprotein koncentrat og fermenteret sojaproteinkoncentrat EP200, som passer specifikt til grisens behov. Som standard tilsættes kagemix til at øge duft og smag, og dermed løfte ædelysten og foderoptagelsen.

Bliv ringet op (du kan udfylde skemaet nederst på siden, så ringer vi til dig), eller kontakt en af vores specialister og få mere af vide om vores foderløsninger og hvordan vi kan skabe værdi for dig.

Høj kvalitet af drikkevand: Vand er den vigtigste enkeltfaktor til at sikre grisen en god start. Du kan styrke grisens immunforsvar, ved at sørge for en tilstrækkelig forsyning af frisk drikkevand, samt øge foderoptagelsen og dermed hæve tilvæksten. Det er derfor vigtigt jævnligt at tjekke at alle ventiler giver tilstrækkelig med vand. Opsætning af ekstra skåle med vand i stierne kan være en fordel, og husk daglig rengøring kopper, kar og trug.
Vores anbefaling er derfor:
Jævnlig rengøring og desinfektion af vandstrenge for at undgå biofilm, bakterier, svampe og alger. Du kan med fordel bruge en 2% opløsning af Agacid 5000
Se mere her


Tilsætning af 0,05-0,2% syre i vandsystemet virker pH sænkende i mavesækken hos grisene. Dermed bidrager syre med en dræbende eller hæmmende effekt på væksten af skadelige bakterier i grisens mave.

•    Koncid Plus, kræver ikke haccp - se mere her

•    78% Myresyre, kræver haccp - se mere her

  1. Ønsker at blive ringet op

Benjamin Hansen

Telefon73422351
Mobil23214175
E-mail

bsh@brdr-ewers.dk

Mark // Svin

Claus Ewers

Telefon73422359
Mobil23214173
E-mail

ce@brdr-ewers.dk

Svin

Henrik Skovgaard

Telefon
Mobil91898021
E-mail

hsk@brdr-ewers.dk

Svin // Øko svin

Hans Otto Ewers

Telefon73422360
Mobil23214176
E-mail

hoe@brdr-ewers.dk

Svin

Jens Erik Gräs

Telefon
Mobil20148624
E-mail

jgr@brdr-ewers.dk

Kvæg // Svin

Nils Frederiksen

Telefon
Mobil29651502
E-mail

nfr@brdr-ewers.dk

Kvæg // Svin // Fjerkræ // Hest

Meiner Hundebøl

Telefon73212062
Mobil21410844
E-mail

meh@brdr-ewers.dk

Kvæg // Svin // Øko kvæg // Øko svin

Niels P. Andersen

Telefon
Mobil51857308
E-mail

npa@brdr-ewers.dk

Svin // Fjerkræ

Ellen Møller Hansen

Telefon
Mobil54551114
E-mail

emh@brdr-ewers.dk

Svin

Frederik Corydon Larsen

Telefon63811072
Mobil24618505
E-mail

fcl@brdr-ewers.dk

Svin // Øko svin

Tommy Skjøth

Telefon
Mobil21726963
E-mail

ts@brdr-ewers.dk

Svin