Grise - Ewers, mange små grise

Fodring af smågrise, hver eneste gris tæller

Med stigende krav og fokus på sundhed samt reduktion af antibiotika og udfasning af medicinsk zink, har vi tilpasset og sammensat vores fravænnings- og smågrisefoder, så grisen sikres en god og problemfri start.

Der er antistoffer i soens mælk, som pattegrisen mister beskyttelse af når den fravænnes. Det gør smågrisene mere modtagelige over for sygdomsfremkaldende bakterier, typisk e-coli. En sund tarmflora er afgørende for grisens sundhed. Vi sigter derfor efter at styrke grisens tarmflora ved at øge og opformere de gavnlige bakterier i grisens tarm. Dette styrker og udvikler tarmtrævlerne (villi), som øger optaget af næringsstoffer og dermed sikrer at grisen får et højere foderoptag og dermed opnår en høj daglig tilvækst.

Ewers 3,5 mm med 10% syrevalset byg  En stak EWers grisefoder, 2 mm piller  stak med 6 mm granulat med 10% syrevalset byg
3,5 mm                                   2,2 mm                                    6 mm granulat

Fravænning

Vores populære fravænningsblanding Topstart er tilpasset fravænning uden medicinsk zink. Du får en blanding, som fortsat sigter efter den gode foderudnyttelse, dog med tanke på grisens sundhed:

 • 3,5 mm granulat da struktur og granulering i afprøvning har vist lavere diarrefrekvens end pelletering.
 • Fibre i form af EP100i, hvedeklid og roepiller som fremmer produktion af mælkesyrebakterier i grisens tyktarm.
 • 0,5% Benzoesyre, 1% Calciumformiat, ca. 0,8% mælkesyre fra fermenterede råvarer. Tilsætningen af syre er med til at stabilisere maven og tarmen.
 • Højt indhold af kvalitetsprotein fra kartoffelprotein.
 • 50% organisk zink og 50% mikroindkapslet zink i form af jern-fumerat.
 • Entera-Nova 400 som er et mix af kort- og mellemkædede fedtsyrer, som er kendt for deres antibakterielle effekt.
 • InflaMove som virker antiinflammatorisk og smagsfremmende pga. æteriske olier, som er gode i kombination med organiske syrer.
 • Gærprodukter i form af Actisaf, som er levende gærceller, og TechnoYeast, som er hydrolyseret gær. TechnoYeast er smagsfremmende, da den bidrager med umami smag udover at det er en god kilde til protein og aminosyrer.
 • Mycofix Plus 5.E for at binde og reducere eventuelle toksiner.
 • Skånsom og letfordøjeligt mælkesyre-fermenteret sojaprotein koncentrat EP200, som bidrager til øget produktivitet og grisens tarmsundhed.

Vores MiniStart med et højt indhold af mælkeprodukter anbefales til grise med fravænningsvægt 5-6 kg. Den er ligeledes opdateret på samme punkter som TopStart, så grisen er understøttet bedst muligt til fravænningen.

Blandingen LightStart er en ekstra skånsom blanding, udviklet til smågrise som oplever udfordringer med fravænningsdiarre. Et lavt proteinniveau skåner grisens mave/tarmfunktion, samtidig opretholdes et højt indhold af aminosyre til at sikre udnyttelsen af proteinet. Derudover er blandingen baseret på kvalitetsprotein fra kartoffelprotein og sojakoncentrat og er tilsat gærprodukter, et mix af kortkædede fedtsyre, samt tilsat 0,5 % Benzoesyre + 1% Calciumformiat. Blandingen anvendes fra farestalden til dag 7-10 efter fravænning.

Du finder Produktkort for LightStart HER

Du finder Produktkort for TopStart HER

Du finder Produktkort for MiniStart HER

Til tidlig opstart med fodring af pattegrisen i farestalden og til fravænning af de mindste grise kan vores Complete koncept også være en oplagt løsning.

Complete blandinger. Complete serien er designet til at hjælpe pattegrisen med enzymtræning og dermed få løftet fravænningsvægten. Sortimentet findes både med og uden blodplasma samt i en Safe version målrettet fravænning uden medicinsk zink. Blandingerne indeholder store andele skånsomme og let fordøjelige råvare som mælkepulver, fiskemel, kartoffelprotein koncentrat, samt probiotika og novo nutri syre.

Se vores sortiment af fravænningsfoder og smågrisefoder herunder.

Klimastald 9-30 kg

Vores fodersortiment til grise i klimastalde er tilpasset grisens behov fra 9 til 30 kg, og er sammensat så grisene opnår en høj tilvækst med et lavt foderforbrug. Generelt leveres blandingerne med 0,5% benzosyre, og er nøje afstemt med letfordøjelige kvalitetsråvare som kartoffelprotein koncentrat og fermenteret sojaproteinkoncentrat EP200, som passer specifikt til grisens behov. Som standard tilsættes kagemix til at øge duft og smag, og dermed løfte ædelysten og foderoptagelsen.

EP200 i alle foderblandinger til smågrise

I alle foderblandinger til smågrise anvender vi EP200 fra European Protein. Produktet bidrager med en høj andel letfordøjelig protein som forbedrer grisens tilvækst. Produktet forarbejdes i en fermenteringsproces baseret på mælkesyre og der er tilsat 7% mælkesyre. Dernæst har produktet et lavt indhold af anti-nutrielle faktorer (ANF’er). Dette til sammen styrker tarmsundheden og fremmer grisens sundhed.
Vi tilbyder også EP200 i vores løsninger til hjemmeblandere, her kan du læse om Michael Rasmussens erfaringer.

Michael fra Stokkevadgaard om brugen af EP 200 til smågrise

Høj kvalitet af drikkevand:

Vand er den vigtigste enkeltfaktor til at sikre grisen en god start. Du kan styrke grisens immunforsvar, ved at sørge for en tilstrækkelig forsyning af frisk drikkevand, samt øge foderoptagelsen og dermed hæve tilvæksten. Det er derfor vigtigt jævnligt at tjekke at alle ventiler giver tilstrækkelig med vand. Opsætning af ekstra skåle med vand i stierne kan være en fordel, og husk daglig rengøring kopper, kar og trug.
Vores anbefaling er derfor:
Jævnlig rengøring og desinfektion af vandstrenge for at undgå biofilm, bakterier, svampe og alger. Du kan med fordel bruge en 2% opløsning af AGACID 5000 produktblad

Tilsætning af 0,05-0,2% syre i vandsystemet virker pH sænkende i mavesækken hos grisene. Dermed bidrager syre med en dræbende eller hæmmende effekt på væksten af skadelige bakterier i grisens mave.

 • Selko pH E, kræver ikke haccp
 • Soft Acid, kræver ikke haccp
 • Myresyre 78%, kræver haccp
 • LÆS MERE HER

 

Bliv ringet op (du kan udfylde skemaet herunder, så ringer vi til dig), eller kontakt en af vores specialister og få mere af vide om vores foderløsninger og hvordan vi kan skabe værdi for dig.

Ønsker at blive ringet op


Benjamin Hansen

Benjamin Hansen

Telefon: 73422351
Mobil: 23214175
E-mail: bsh@brdr-ewers.dk

Mark | Svin

Hans Otto Ewers

Hans Otto Ewers

Telefon: 73422360
Mobil: 23214176
E-mail: hoe@brdr-ewers.dk

Svin

Claus Ewers

Claus Ewers

Telefon: 73422359
Mobil: 23214173
E-mail: ce@brdr-ewers.dk

Svin

Frederik Corydon Larsen

Frederik Corydon Larsen

Telefon: 63811072
Mobil: 24618505
E-mail: fcl@brdr-ewers.dk

Svin | Øko svin

Meiner Hundebøl

Meiner Hundebøl

Telefon: 73212062
Mobil: 21410844
E-mail: meh@brdr-ewers.dk

Kvæg | Svin | Øko kvæg | Øko svin

Jens Erik Gräs

Jens Erik Gräs

Mobil: 20148624
E-mail: jgr@brdr-ewers.dk

Kvæg | Svin

Nils Frederiksen

Nils Frederiksen

Mobil: 29651502
E-mail: nfr@brdr-ewers.dk

Kvæg | Svin | Fjerkræ | Hest

Tommy Skjøth

Tommy Skjøth

Mobil: 21726963
E-mail: ts@brdr-ewers.dk

Svin

Flemming Ørum

Mobil:  29120709
E-mail: foe@brdr-ewers.dk

Mark / Svin

Ellen Møller Hansen

Ellen Møller Hansen

Mobil: 54551114
E-mail: emh@brdr-ewers.dk

Svin

Niels P. Andersen

Niels P. Andersen

Mobil: 51857308
E-mail: npa@brdr-ewers.dk

Svin | Fjerkræ

Michael Schjødt Hamilton

Michael Schjødt Hamilton

Mobil: 28971841
E-mail: msh@brdr-ewers.dk

Kvæg | Svin

Henrik Skovgaard

Henrik Skovgaard

Mobil: 91898021
E-mail: hsk@brdr-ewers.dk

Svin | Øko svin

Scroll to Top